Choď na obsah Choď na menu
 


PONUKA NA VYŠETRENIE POHYBOVEJ SÚSTAVY FUTBALISTOV

21. 10. 2009
Vyšetrenie mužstva
Účel
Vyšetriť pohybovú sústavu futbalistov s dôrazom na dolné končatiny za účelom zistiť, ktoré svaly sú skrátené a ktoré sú oslabené. Stanoviť podiel svalov a tuku v tele. Stanoviť aktuálny stav trénovanosti na základe merania tepových frekvencií.
 
Priebeh vyšetrenia
Vyšetrenie by prebehlo v dohodnutom termíne v priestoroch futbalového štadióna. Doba vyšetrenia jedného hráča by nemala presiahnuť 30 minút. Predpokladáme 2-3 termíny v závislosti od celkového počtu hráčov. Do 7 dní od vyšetrenia by sa namerané údaje spracovali a vyhodnotili. Výstupy sa odovzdajú hráčom a trénerovi osobne.
 
Výstupy
a)      Správa pre hráča. Informácie o telovej kompozícii, optimálnom dennom príjme energie, úrovni trénovanosti, o svalových dysbalanciách – o tom, ktoré svaly je nutné strečingovať, a ktoré posilniť, o zaťažení pravej a ľavej dolnej končatine.
b)      Správa pre trénera o stave mužstva. Informácie o počte hráčov s nadváhou, zvýšeným podielom tuku v tele. Informácie o úrovni trénovanosti mužstva. Informácie o počtoch svalových dysbalancií a v náväznosti na to, odporúčania, ktoré kompenzačné cvičenia je vhodné zaradiť do tréningového procesu. Jedná sa o cvičenia zvyšujúce rozsahy pohybov v kĺboch ako aj posilňujúce zanedbané svalové partie. Týmto spôsobom je možné jednak zvýšiť výkonnosť u hráčov ako aj znížiť riziká zranení.
 
Ďalší postup
Zopakovať vyšetrenie pred začiatkom jarnej/jesennej časti súťaže.
 
 
 

 

 

 

 

 
Vyšetrenie jednotlivca
Miesto: Levice, Saratovská 67

 

 

 

Výstup: Správa pre hráča (pozri vyššie)
Cena: 17 Euro
Termín: na základe predbežného telefonického dohovoru (mobil: 0903 225 811)