Choď na obsah Choď na menu
 


Ja už priberám asi aj zo vzduchu

24. 1. 2010
Áno niekedy je to až nepochopiteľné, že dodržiavame redukčnú diétu, teda menej jeme a predsa to váhe nevidieť.
Cvičím, sladkosti som obmedzila na polovicu a večeriam len ľahké jedlá, hovorí ružolíca pani. Ako je to možné, že kolegyňa zje oveľa viac ako ja, a nepriberie, ba skôr naopak je ako „tintítko“, sťažuje sa druhá. Možno by „tintítko“ malo podobný problém, keby chcelo pribrať.
Ide o to, že každý je jedinečný nie len výzorom, ale aj stravovaním, spotrebou živín a ich spaľovaním, i mentalitou.  
Verili by ste, že mentalita, emočný koncept človeka môže mať veľký vplyv na jeho váhu? Keď sa najem, tak si uspokojím jednu zo svojich najzákladnejších potrieb. Ak je jedlo chutné, tak ho skonzumujem s pôžitkom. Pôžitok je jedna z najpozitívnejších prežitkov kvôli, ktorému sa plahočíme a trápime. Pokiaľ máme nedostatok pozitívnych prežitkov, tak si to urobíme sami. Čo? No predsa sa nasýtime potravou. To vždy človeka upokojí a posilní. Aby mohol znovu bojovať za svoje záujmy.
Z hore uvedeného by sa dalo zhrnúť, že tí čo sú menej šťastní/uspokojení, tí majú väčšiu pravdepodobnosť pribrať.
Chcete schudnúť? Nestarajte sa o to, čo a koľko jete, zbavte sa deprimujúcich vecí, priateľov, práce a vyhľadávajte príležitosti, ktoré vás pobavia a uspokoja. Robte to, čo vás baví. Uvidíte aj vaša váha sa znormalizuje.
Zákon zachovania energie dokazuje, že obézni ľudia jedia viac ako potrebujú. Prečo? Aby mali viac potešenia zo života. Skúste si viac ulahodiť mimo taniera.  

Áno, otázka môžeme byť položená aj opačne. Načo mám hľadať iné slasti, keď tie svoje som už našiel a som veľmi spokojný. K tomu len toľko: aj dobrého veľa škodí!